Conferintele „Ruxanda Beldiman”

THEODOR PALEOLOGU a inaugurat în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” conferințele „RUXANDA BELDIMAN”
14 iunie 2018: Conferința inaugurală „Cultură și ideal monarhic” din ciclul  Istorie regală în România. Valori europene în Artă și Arhitectură – un proiect al Fundației Culturale Secolul 21, co-finanțat de AFCN.


ISTORIE REGALĂ ÎN ROMÂNIA.
VALORI EUROPENE ÎN ARTĂ ȘI ARHITECTURĂ

În toamna anului 2016, Ruxanda Beldiman, cercetător la Institutul de Istoria Artei al Academiei Române, i-a propus prietenei și colegei sale, Carmen Tănăsoiu, conservator și curator la Muzeul Național de Artă al României, să organizeze împreună, la M.N.A.R., un ciclu de conferințe pe teme de artă și arhitectură legate de istoria regală a României.

Cum, din nefericire, Ruxanda Beldiman s-a stins în 2017, Carmen Tănăsoiu a făcut cunoscută această inițiativă Fundației Culturale

Secolul 21; prin implicarea decisivă a arhitectei Mariana Celac, care a promovat deja personalitatea și opera tinerei cercetătoare în rubrica „Noi și Orașul” din revista Secolul 21, ideea a fost reconfigurată pentru Centenarul Marii Uniri sub forma proiectului de față. El se naște acum într-o suită de cinci evenimente – trei conferințe și două mese rotunde -, grație eforturilor cumulate ale unor persoane și instituții.

ALINA LEDEANU
Președinte FCS 21

INVITAȚIE-conferinta-inaugurala-finala-2

 

 

Programul evenimentelor 2

 


 

Untitled-1

Share This Post