REVISTA “SECOLUL 21″ – UN SUCCES ÎN SERBIA!

1

Conducerea revistei Secolul 21, în parteneriat cu Centrul Cultural European KOV din Vârşeţ (Serbia, Voivodina), au realizat un turneu de lansări în Serbia a numărului dedicat de Secolul 21 marelui poet Petru Cârdu, dispărut prematur în 2011 la Vârşeţ.

Pe data de 28 martie a.c., numărul “Petru Cârdu – un poet al Europei” (7-12/2013) a fost lansat la sediul Uniunii Scriitorilor din Belgrad, în prezenţa unui public numeros şi a reprezentanţilor principalelor cotidiene şi televiziuni din Serbia. La masa rotundă, organizată cu această ocazie, au participat conducerea Uniunii Scriitorilor din Serbia, Alina Ledeanu, director al revistei Secolul 21, Ana Cârdu, preşedinta Consiliului de Conducere al KOV, Gabriel Băbuţ, critic literar şi traducător. A fost prezentată istoria semicentenară a revistei Secolul 20/Secolul 21 şi a fost detaliat conţinutul numărului special dedicat lui Petru Cârdu. A fost citit în traducerea în limba sârbă, semnată de George Băbuţ, editorialul acestui număr scris de poeta Ana Blandiana.
În seara aceleiaşi zile, două dintre cele mai importante canale de televiziune din Serbia au transmis în reluare momente de la această întâlnire; cotidienele de mare audienţă : Politika (cel mai vechi ziar din Balcani), Danas şi Dnevnik, editat la Novi Sad, au dedicat ample cronici evenimentului organizat la Uniunea Scriitorilor din Belgrad.

Share This Post