FUNDAŢIA CULTURALĂ SECOLUL 21
LA BIBLIOTECA „ŞTEFAN AUG. DOINAŞ”
DIN SÂNTANA

Santana1

În cadrul proiectului „Punţi culturale: Ştefan Aug. Doinaş şi Petru Cârdu. Pentru crearea unei arhive naţionale şi europene” , Fundaţia Culturală Secolul 21 organizează în anul 2014, cu sprijinul AFCN şi în parteneriat cu Primăria oraşului Sântana, două evenimente menite să facă mai bine cunoscute personalitatea şi opera scriitorului Ştefan Aug. Doinaş în zona sa natală. Cele două evenimente au fost precedate de o donaţie de carte a FCS 21 către Biblioteca Orăşenească „Ştefan Aug. Doinaş”.
Pe 13 iunie 2014 a avut loc un prim eveniment, o întâlnire a conducerii Fundaţiei cu cititorii din Sântana. Câteva conferinţe susţinute de doamna Alina Ledeanu, preşedinte a FCS 21, de Ioan Ciama şi de Adina Lipovan, cadre didactice la Şcoala „Ştefan Aug. Doinaş” din Caporal Alexa, au prezentat unui public numeros (profesori şi elevi din Sântana şi din localităţile vecine) opera marelui poet. A fost lansat, cu acea ocazie, concursul de eseuri „Cunoaşteţi opera lui Ştefan Aug. Doinaş?”.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa domnului primar Daniel Tomuţa.
În toamna acestui an reprezentanţii FCS 21 se vor afla din nou la Sântana pentru festivitatea de decernare a premiilor: Premiul pentru cel mai bun eseu; Premiul pentru cel mai interesant document de arhivă; Premiul pentru cea mai frumoasă recitare din opera lui Ştefan Aug. Doinaş.

Share This Post