IN MEMORIAM

GETA BRĂTESCU și MARIANA CELAC

 

GETA BRĂTESCU ne-a părăsit pe 19 septembrie. Nu și opera ei – curajoasă, împlinită, prețuită azi în lumea largă. Revista SECOLUL 20/ SECOLUL 21, ca parte a acesteia, a format și încântat mai multe generații de cititori. Lucrările și Lucrarea GETEI BRĂTESCU au contribuit la întemeierea unei Biblioteci fundamentale: colecția revistei, care o păstrează mereu vie, cum viu va fi păstrat în numere viitoare spiritul și programul marii artiste.

Ne-a părăsit pe 22 octombrie MARIANA CELAC – arhitecta, scriitoarea, omul de mare curaj civic. Implicarea sa generoasă și mereu îndrăzneț-inovatoare a onorat și proiectele Fundației Culturale Secolul 21, iar rubrica sa de arhitectură și urbanism „Noi și Orașul” a înnobilat număr de număr revista SECOLUL 21.
Prin plecarea Marianei Celac, România pierde pe unul dintre aceia – nu foarte mulți – care au pus, mai presus de propria existență, perspectiva acestei țări de-a deveni un spațiu al democrației. Durerea pierderii ne e consolată însă de certitudinea șansei de a-i fi fost contemporani.

Share This Post